165 poze   34054 vizite

Gat golas 2013

barate,porumbace,pestrite,kendermagos.
Albastre cu surprize
Albastre cu surprize
Barat de la tara
Barat de la tara
DSC00045
DSC00045
DSC00264
DSC00264
DSC00294
DSC00294
DSC00286
DSC00286
DSC00279
DSC00279
DSC00242
DSC00242
DSC00245
DSC00245
DSC00280
DSC00280
DSC00274
DSC00274
DSC00277
DSC00277

Comentarii album • 22
mirelgrigore 8 noiembrie 2015  
SUPERBE
Raportează
rebelu 2 octombrie 2014  
deosebit de atragatoare,cine nu le ar creste in ograda sa?
Raportează
pasibra 29 septembrie 2013  
extraordinar, domnule, imi place cum v-ati "jucat" cu genetica, au iesit niste exemplare foarte interesante si ce ma uimeste este lipsa cravatelor, am inteles ca ati lucrat si cu golase taranesti. volumul cocosilor e foarte reusit, succes mai departe si mai postati din rezultate.
Raportează
CristianG 30 septembrie 2013  
Multumesc pentru aprecieri.Pasarile din prima poza (alea sunt intradevar incrucisari intre linii pure si golase taranesti)reprezinta un proiect pe care din cauza unei erori l-am abandonat.Restul sunt toate golase taranesti, cum spuneti dumneavoastra, selectionate de la o generatie la alta.In privinta "cravatei" pot sa va spun ca am eliminat-o la cocosei si la 25% din puicute, la celelalte este prezenta sub forma a 1-2 pene, lucru pe care sper sa-l corectez la generatia 2014, dupa care in anii care urmeaza ma voi ocupa de restul imperfectiunilor.Acuma, ca sa fiu sincer, mie-mi place sa intreb cand nu inteleg ceva, asa ca va rog spuneti-mi ce inseamna "volumul cocosilor"?
Raportează
pasibra 30 septembrie 2013  
volumul cocosilor, m-am referit la talia lor, la faptul ca s-au dezvoltat foarte bine si imi par mai mari fata de multi cocosi de ggt pe care i-am vazut, iar din punctul meu de vedere este un lucru bun pentru liniile de ggt , sa se lucreze cu cocosi mai mari .
Raportează
CristianG 1 octombrie 2013  
Cocosul pe care l-am folosit anul acesta(poza 2) avea talia f.mare,mi-a facut praf gainile, nici n-am putut pune poze cu ele.In schimb,cei doi urmasi ai lui pe care ii voi folosi in 2014 cred vor fi ceva mai usori, cam cu 0.5kg, nu stiu sigur pt.ca au doar 5 luni acum.Masa cocosului pe care as vrea eu sa o stabilizez ar fi cam de 3.5kg.Talia mica a liniilor pure care exista deja este cauzata de metoda occidentala de lucru cu gainile, ei aproape toate rasele le micsoreaza, pana la variantele pitice, probabil e mai usor de lucrat cu pasari cu talie mai mica, sunt mai usor de intretinut si se vad mai greu imperfectiunile.
Raportează
elemer 15 septembrie 2013  
superbi
Raportează
CristianG 15 septembrie 2013  
Multumesc, Eli ur!
Raportează
mfelix 15 septembrie 2013  
Arata foarte sanatoase si robuste!Succes in continuare!
Raportează
CristianG 15 septembrie 2013  
Multumesc1
Raportează
florutaionut 14 septembrie 2013  
Frumoase exemplare..si eu o sa incerc ceva experimente anul viitor...voi baga la cocos golas alb,gaini plymouth rock barat,rhode island si ceva golase galbene...sunt curios ce culori vor da si daca se va transmite goliciunea gatului la generatia viitoare...Va felicit pt dedicarea dumneavoastra in studierea geneticii gat golasului!
Raportează
CristianG 16 septembrie 2013  
O sa-ti fac niste predictii:
-in ceea ce priveste gatul golas, 50% din puii proveniti din imperecherea cu gaini imbracate vor avea gatul golas si in jur de 75% din puii proveniti din gaini golase vor avea gatul golas
-in privinta culorii, hibrizii cu plymouth vor fi barat argintiu toti, cei cu rhode island 90%albi si 10%albi cu ceva rosu iar cei cu galbene habar n-am, ca nici macar o poza n-ai pus.
Daca albul cocosului nu e unul pur(alb homozigot), ceea ce e foarte posibil, atunci curcubeul de pe cer e limita.
Si-ti mai fac si o recomandare, mai bine incearca sa le cureti pe alea albe si sa vezi ce poti obtine din alea galbene decat sa hibridezi cu plymouth si rhode island.Eu unul as cumpara golas galben, ca nu gasesti asa ceva la nimeni.Oricum, iti doresc succes si abia astept sa vad ce rezultate obtii.
Raportează
florutaionut 26 septembrie 2013  
Nu stiu cum sa scot gat golas barat...sunt cam obseadat de acea varietate...si de aia am zis ca bag cocos golas alb...din parinti albi...cu gaini plymouth...cea golasa galbena nu este gat golas de transilvania...este o golasa taraneasca care are cravata...si gat golasul meu alb are un pic de cravata...nu ma prea intereseaza daca transmite sau nu cravata...singurul meu interes este sa scot culori cat mai variate si gatul golas...Multumesc pentru cele scrise de dumneavoastra mai sus!
Raportează
CristianG 26 septembrie 2013  
Barate o sa ai de la gainile plymouth.Gena de barat de regula domina orice alta culoare.Sa fii mandru de golasele tale, chiar daca nu sunt "de" Transilvania, sunt "din" Transilvania si e foarte bine asa.La fel sunt si ale mele si nu mi se pare ca ar fi o problema, sunt niste gaini excelente,oua bine,carnea e gustoasa, se jumulesc f.usor, sunt rezistente la boli,puii cresc f.repede,etc.Sa nu uiti sa pui poze cu experimentele tale ca-s foarte curios ce iese.
Raportează
florutaionut 27 septembrie 2013  
abia astept pana in primavara...sa vad ce scot..promit ca nu uit..numa sa am timp sa scot pui ca acum intru la faculta primul an...si ma mut la 60 km de casa..
Raportează
BGCorneliu 13 septembrie 2013  
ff frumoase.
Raportează
mfelix 10 septembrie 2013  
FOARTE FRUMOASE BARATELE!
Raportează
elemer 10 septembrie 2013  
f faini
Raportează
CosminN 12 iulie 2013  
Foarte faine albastrele!
Cocosul barat are ceva sange de Kabir golas?
Intreb pt. ca, din poze, pare mai "grosolan" decat un cocos de GGT pur.
Raportează
CristianG 13 iulie 2013  
Cocosul barat este la a treia generatie selectionata din gaturi golase luate de pe la oameni de la tara de prin curti. Intr-adevar are talia mult mai mare, cam 4,5-5kg, dar asta e doar una dintre caracteristicile prin care difera "standardul" meu de cel oficial, daca exista unul, ca nici acum nu stiu exact.A fost cel mai bun din promotia 2012 la aceasta categorie si e posibil sa am unul anul acesta mai bun ca tatal sau, dar asta ramane de vazut.
Albastrele nu-s nici ele pure, ele reprezinta o incercare a mea de a obtine alte culori decat alb, albastru si negru prin infuzia de sange de la "taranesti" dar acest albastru e incredibil, a acoperit si albul si negrul si culorile ce le-am infuzat si nicicum nu pot scapa de el, oricum fac combinatiile.Am studiat mult teoria geneticii culorii la gaini, dar deocamdata is blocat in albastrul asta, poate generatiile viitoare vor segrega.Doar la cocosi apar ceva culori.
Raportează
CosminN 13 iulie 2013  
Foarte mare cocos. GGT are standard recunoscut, desigur, ca oricare alta rasa. Daca nu-l ai ti-l dau eu pe e-mail.
Referitor la "puterea" albastrului, foarte interesant. Unii nu stiu cum sa-l "cultive" iar altii cum sa scape de el. :))
La cocosi apar capacele si lantetele de alte culori.
Raportează
CristianG 14 iulie 2013  
Din cate stiu eu in Romania se lucreaza cu standardul german, pe care il cunosc si care intr-adevar e mult mai restrictiv decat cel englez, francez sau american, plus mai stiu vreo doua propuneri romanesti.Eu am discutat cu taranii din zonele unde am observat ca exista o prezenta masiva a genei de gat golas, bineinteles foarte rar in forma homozigota(mai exact am gasit un singur exemplar de acest fel) si pe baza acestor discutii am incercat sa aflu ce sta la baza alegerii lor de a creste golase si asa am ajuns sa-mi fac un standard al meu, care difera de cel german in ceea ce priveste culoarea penajului, culoarea pielii, culoarea fluierelor, greutatea(masa)pasarilor si a oualor, plus randamentul la ouat.Fac asta pentru ca as vrea sa vad mai multe golase in curtile oamenilor si dupa experientele din anii trecuti cand am plasat in teritoriu cocosi, gaini si oua de incubat conforme cu standardul german am observat ca nu prea au avut priza la public. Oamenii vor altceva, pur si simplu nu le place standardul german.Sansele ca eu sa ajung cu pasarile mele intr-o expozitie sunt nule, in urma cu multi ani umblam in toata tara la expozitiile canine, am inteles atunci ce inseamna arbitrajul, stiu ca si la gaini e la fel si nu-s curios sa repet experienta.Tot ce vreau eu e sa popularizez aceasta rasa, unica locala de altfel, desi dureros de recunoscut, selectionata si standardizata de altii, incercand sa fac niste pasari pe gustul oamenilor de la tara .Noi oricum stam rau la acest capitol, un bun indicator al gradului de cultura, civilizatie si constiinta nationala al oricarui popor e si numarul de rase de mamifere si pasari pe care le-a creat.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.