165 poze   33913 vizite

Gaste 2013

DSC00022
DSC00022
DSC00025
DSC00025
DSC00048
DSC00048
DSC00130
DSC00130
DSC00133
DSC00133
DSC00134
DSC00134
DSC00135
DSC00135
DSC00157
DSC00157
DSC00152
DSC00152
DSC00154
DSC00154
DSC00155
DSC00155
DSC00156
DSC00156

Comentarii album • 39
stefan99 5 noiembrie 2015  
Foarte frumoase sa va traiasca.
Raportează
DORINCIURESCU 19 ianuarie 2014  
ffffffffff
Raportează
Marcel 6 ianuarie 2014  
De la cate gaste ati scos bobocii de anul trecut?
Raportează
CristianG 6 ianuarie 2014  
Bobocii i-am cumparat.Din pacate, gasca mea nu a scos nici unul.
Raportează
Marcel 6 ianuarie 2014  
Da am mai patit-o si eu..De multe ori din cauza gascanilor.Am oprit odata 2 si nu au scos nimic,probabil din cauza luptelor intre ei,altadata am avut ghinion si am oprit unul steril probabil.
Raportează
CristianG 7 ianuarie 2014  
Cred ca lumea cam exagereaza partea asta cu vina gascanului.
Eu unul imi asum 99% din esecul reproducerii acestor gaste.
Raportează
Marcel 7 ianuarie 2014  
Normal ca si noi suntem responsabili,dar iti dau un exemplu:un om vaduv din zona mea,care in majoritatea timpului era sub influenta alcoolului avea gaste si ouau pe unde vroiau ele,tot ele cloceau pe acolo si scoteau mereu foarte multi boboci.In timp ce eu nu stiam ce sa le mai fac pentru a le oferi conditii bune si imi scoteau cativa boboci
Raportează
CristianG 7 ianuarie 2014  
Din moment ce omul ala le inmultea asa usor inseamna ca el era cel care le asigura conditii bune, cu buna stiinta sau poate doar din intamplare.
Mi-ar place si mie sa ajung ziua aia in care sa inmultesc gastele ca vecinul tau.Noroc ca sunt longevive si am multi ani la dispozitie.
Raportează
Marcel 7 ianuarie 2014  
Iti garantez eu ca,conditiile gastelor era ultima lui grija :))..Eu cred ca mai e vorba si de noroc.
Raportează
CristianG 7 ianuarie 2014  
Pai aia incerc sa-ti spun si eu, poate prea le cocolosim, poate mai trebuie lasate si de capul lor.
Raportează
Marcel 7 ianuarie 2014  
Eu unul nu ma pot abtine sa le las de capul lor.
Raportează
CristianG 8 ianuarie 2014  
Nu trebuie sa iei ce scriu eu ad literam.Citeste si printre rinduri.Poate alimentatia pe care le-o oferim noi nu-i cea mai buna, poate le ingrasam fara rost si le scadem fertilitatea, poate bagam prea mult calciu in ele si coaja oului e prea tare, poate avem in curtea noastra boli care omoara embrionul in dezvoltare, se pot intampla o mie de lucruri si noi dam vina pe gascan sau pe lipsa de noroc.
Raportează
Marcel 12 ianuarie 2014  
Intr-adevar sunt "n" factori care influenteaza fertilitatea oualelor,si nu numai,insa atunci cand nu scot absolut niciun boboc este clar ca este o problema si la gaste.
Raportează
CristianG 12 ianuarie 2014  
Aceasi pereche a scos boboci acum doi ani.Anul trecut la o saptamana dupa ce a inceput sa cloceasca au fost doua nopti cu minus 20 de grade.Daca eram pe jumatate de destept pe cat ar fi trebuit sa fiu ii luam ouale si le puneam in incubator.Nu am ce sa le reprosez, a fost greseala mea.
Raportează
Marcel 12 ianuarie 2014  
Inseamna ca este un caz fericit,daca au scos initial.
Raportează
Fernandinho 5 ianuarie 2014  
salut cate gaste ai oprit pt reproducere?
Raportează
CristianG 6 ianuarie 2014  
Doar perechea batrana.Deocamdata e destul pentru mine.
Raportează
CosminN 2 august 2013  
Conditii de vis iar gascutele albe cu fulgi cenusii (mai raruti) sunt superbe.
Raportează
hu1anito 2 august 2013  
frumoase cine ma invatza si pe mine care e casca si care este gascan sunt tineri de anul asta si nu stiu pe care sa opresc
Raportează
CristianG 3 august 2013  
Aprecierea exacta a sexelor se face prin studierea cloacei.Intorci pasarea pe spate si cu grija o deschizi, aplicand o usoara presiune pe laterala.Dupa ce o deschizi sexul e evident.In general, gascanul are talia mai mare, cap mai masiv, gat mai gros si aripi mai lungi decat gasca.De asemenea la pasarile mature apar diferente de comportament, gascanii fiind mai agresivi, se angajeaza in lupte pentru dominanta, etc.
Raportează
CosminN 10 iulie 2013  
Desi poate fi catalogata ca o superstitie specifica unor oameni din lumea a III-a, cu o educatie precara, eu cred cu tarie ca mai tine si de norocul pr care il ai la specie sau alta.
Vorbeam cu un vecin si-mi spune ca iubeste mult gastele dar ca a renuntat la ele din lipsa "norocului".
Omul spune ca scotea cate 20-30 de boboci pe sezon si "ducea" pana la maturitate 3-4. Sigur la el in curte eta o problema legata de vr-un virus etc. dar si norocul "joaca" rolul lui.
Intr-adevar, la unii gastele scot "turma" de boboci pe cand la altii abia daca scot 1-2.
Asta este, nu ne descurajam si mergem inainte!
Raportează
CristianG 11 iulie 2013  
Eu unul sunt mai pragmatic.Nu prea am avut noroc in viata si de aceea nu cred in el.Legat de cresterea pasarilor am convingerea ca in momentul in care reusesti sa le asiguri conditiile optime, diferite de altfel de la o specie la alta si chiar de la o rasa la alta, nu poti avea probleme legate de crestere, dezvoltare si reproducere si chiar dobandesc o imunitate care le fereste de majoritatea problemelor de sanatate.Problema e ca acest optim ramane de multe ori doar un tel si asta din motive neimputabile noua, si atunci apar si problemele.In legatura cu virusi si bacterii, vreau sa-ti relatez un episod.Am avut un fix cu gainile golase, am crescut si de astea de expozitie, dar tot timpul am avut impresia ca desi poarta numele "de Transilvania" nu prea au legatura cu locul.Asa ca de prin 2005 am inceput sa umblu prin curtile oamenilor in cautare de exemplare care sa prezinte caracteristica rasei si de informatii, atata cat poti obtine de la oamenii simpli.In fine am format o matca(aveau gena plus o mie de defecte) si am inceput lucrul.Prin 2010 cand deja incepea sa se vada rezultatul, aveam vreo 100 de pasari tinere, deja puteam sa fac matci pe varietati de culoare, etc, un vecin a facut o pasiune pentru pasari si a facut o voliera pe care a umplut-o in scurt timp cu toate speciile posibile si cu toti virusii si toate bacteriile din lumea asta.Singurul mod in care a inteles sa rezolve problema a fost sa mearga Duminica la piata si sa cumpere tot ce i-a murit in cursul saptamanii.Finalul a fost dauna totala la el si cvasitotala la mine, pentru ca oricate tratamente am facut, am pierdut si eu aproape toate pasarile.Cam asta-i "norocul" pe lumea asta.Legat de gaste, am luat bobocii de la Radu, am vazut ca ai fost la el pe pagina, vreau sa-ti spun ca el face lucrurile sa para atat de simple ca nu iti vine sa crezi.Are un control total asupra ouatului si clocitului.Nu poti decat sa iti scoti palaria in fata lui si sa te intrebi unde gresesti.
Raportează
CosminN 11 iulie 2013  
Exact aceeasi problema o am si eu cu unul dintre vecini. Financiar omul isi permite aproape orice, l-a lovit pasiunea pt. pasari si, de vreo 2 ani, m-a lovit si pe mine grija.
Pe o suprafata de cateva ori mai mica decat a mea, creste un numar de specii, rase si varietati de culoare de cateva ori mai mare decat am eu.
De la papagali pana la pauni. Sute de pasari. Unele dispar, altele apar, e' un fel de dute-vino.
Nu-mi pot acoperi toata curtea cu plasa si nici nu o pot baga intr-o sfera de sticla. Vrabiile trec de la el la mine si invers.
Sunt mereu in stare de alerta pt. ca niciodata nu stiu cu ce ma va mai "lovi". Aud dupa 2-3 saptamani de cate un vecin ca in zona au murit pasari pe capete si apoi imi dau seama ca nu degeaba aveam cate un pui mai bolnavior. Multumesc lui D-zeu, pierderile sunt minime dar nu-mi place deloc situatia.
Asta este, in viata nu putem controla tot. De fapt, putem controla foarte putin.
Golasele imi plac si mie si am una in curte care, desigur, nu este un exemplar de show. Este o gaina golasa, cu cravata etc. Merge pe al 4-lea an si o iubesc foarte tare. Va muri de batranete la mine in curte. Alaturi de o taraneasca clasica este gaina cea mai rezistenta si rustica. Ii fac deparazitarile si hasta la vista.
Referitor la modul in care putem "controla" ceea ce fac pasarile, cu ceva control asupra luminii si caldurii si cu putin ajutor oferit de furajul special (pt. outoare), in general, le putem porni cand vrem. Am facut si eu astfel de experimente si in noiembrie parca "pornisem" la ouat lesesti aclozate in acel an. Ulterior le-am sacrificat. Erau "coapte". "Tineau" un sezon ca orice pasare de "productie".
Radu are o linie de gaste foarte frumoase (cred ca vorbim de aceeasi persoana). Imi par rustice si putin pretentioase. Aceste gaste comune (romanesti) albe cu fulgi cenusii presarati ici si colo, candva se gaseau din abundenta. Erau prolifice si "economice". Astazi sunt din ce in ce mai putine. La un moment dat doream sa cumpar si eu o pereche dar lipsa spatiului m-a impiedicat.
Raportează
CristianG 11 iulie 2013  
Ma bucur sa aud ca nu ai avut pierderi din cauza vecinilor. Personal, cred ca din gospodariile taranilor s-a pierdut foarte mult material genetic valoros(rusticitate, fertilitate, vitalitate) din toate speciile datorita hibrizilor industriali de pasari comercializati si a insamantarilor artificiale la mamifere.Sunt curios daca intr-o zi, din nu stiu ce cauza, se termina povestea asta cu hibrizii industriali si cu insamantarile artificiale, vor mai avea puterea animalele sa revina sau va fi prea tarziu?De aceeea, un om ca Radu, care se ocupa in modul traditional de cresterea pasarilor(bine, are si cunostinte de specialitate), merita toata stima si respectul meu si cred, a tuturor.Cam asta incerc si eu sa fac cu gainile golase, sa pastrez niste material genetic vechi si valoros, zic eu. Cu gastele mai incerc un an cu ale mele si daca nu reusesc, trec si eu la "linia" lui Radu.
Raportează
CosminN 11 iulie 2013  
Din pacate, desi nu din cauza bolilor, am avut si eu anul asta o gramada de pierderi (pui de gaini si bibilica si boboci de rata leseasca si gasca).
Cat au fost foarte mici, am zis ca, fiind plecat atat de mult de acasa, o fi fost din cauza vr-unei cotofene (desi nu prea avea pe unde dar, ma rog). Cand s-a ingrosat gluma si am vazut ca inamicu' a tercut la halit pui de Kabir de 300-400 g, dupa indelungi "cercetari" am constatat la era vorba despre una dintre pisicile mele care intra nestingherita pe oriunde pt. ca intentionat ii lasam cate un locsor de acces in fiecare boxa. Era de o parsivenie incredibila si nu-i manca decat noaptea tarziu. Ii ucidea fulgerator ca nu se auzea nimic. Pisicii respective i-am facut buletin de .... alta localitate si pacea s-a reinstalat in curte insa cu efectivul diminuat.
Asta este, viata la tara!
Raportează
CristianG 11 iulie 2013  
Asta cu pisica am patit-o si eu.Nu locuieste nimeni unde-s pasarile si pana m-au alarmat vecinii, o pisica a omorat 16 pui de 4 saptamani dintr-un total de 40 cati erau in seria aia si la cat era de meticuloasa ii executa pe toti.Ii omora pe rand si ii ducea la puii ei si ii aseza gramada acolo, dupa care se intorcea si relua procedura.Era a unui vecin batran si neputincios care cred ca nu-i dadea mancare deloc.A avut exact aceasi soarta ca si pisica ta.
Raportează
Dragos88 13 iunie 2013  
Am avut si eu gaste mai demult, un gascan imens pe care l-am tinut parca 7 ani. Scotea o gramada de boboci si calca inclusiv gastele vecinilor. Chiar daca erau rele primavara imi erau tare dragi, nu erau asa amatoare de apa precum ratele. Pe viitor cred ca imi mai iau cateva exemplare. Succes cu noua generatie!
Raportează
CosminN 10 iulie 2013  
Daca te hotarasti, la anu' dai un semm si-ti dau un cos cu oua. ;)
Raportează
CristianG 14 iunie 2013  
Si mie imi plac gastele, din toate punctele de vedere, dar reproducerea lor a ramas pentru mine o problema ce mai trebuie inca s-o studiez.
Raportează
Dragos88 14 iunie 2013  
Unde stau bunicii mei era o batrana care "verifica" gascanii tineri(numai ea stia cum)si cert e ca niciodata nu a dat dat gres. Din nefericire batrana a murit acum ceva ani iar gascanul de care v-am povestit a fost ultimul din curte pe care l-a "verificat". De aceea l-am tinut mai multi ani. Am mai avut gascani de la care nu am scos nici un boboc sau doar un numar mic in absolut aceleasi conditii. Gastele mereu si-au facut treaba, nu cadeau closti mai devreme de martie iar faptul ca au apa le ajuta foarte mult
Raportează
CristianG 14 iunie 2013  
Nu stiu ce sa zic.Anul viitor incerc sa le incubez eu ouale.Daca nici asa nu merge,renunt la idee si cumpar boboci in fiecare primavara.Am vazut si eu oameni la care inmultitul gastelor era floare la ureche, dar e probabil legat de faptul ca e mult mai usor cu gaste comune.
Raportează
Fernandinho 2 mai 2013  
Nu a fost gascanu bun sau ce sa intamplat?
Raportează
CristianG 3 mai 2013  
Mu stiu daca problema e gascanul, dar ouatul a inceput in jur de 1 Februarie.Chiar daca a fost un Februarie cald temperaturile erau totusi negative.In timpul clocitului, prin martie au fost 2 nopti cu aproape -20 grade.Dimineata gasca era vanata de cum incerca sa tina ouale calde si se pare ca nu a reusit.Daca te uiti atent si in poza se vede ceva gheata in spatele ei.Asa ca frigul e suspectul numarul 1, gascanul in principiu cred ca e ok, doar anul trecut a scos boboci, desi atunci s-a ouat doar in Aprilie si a clocit in Mai.
Raportează
Fernandinho 1 mai 2013  
Cati bobocei ti-a scos gasca?
Raportează
CristianG 2 mai 2013  
N-a scos niciunul.Am cumparat zece boboci ca sa nu-si piarda aptitudinile de mama.
Raportează
Fernandinho 1 mai 2013  
Merci frumos astept puiutii de la ea si cea alba... saptamana asta sa vedem ce mi-o scoate...
Raportează
Fernandinho 28 aprilie 2013  
Nu este gascan e gasca si mi-a facut 16 oua a ouat in 2 transe ...gascanu e ala alb din mijloc
Raportează
Fernandinho 26 aprilie 2013  
Salut.. sunt gaste comune romanesti..le-am luat asta toamna de la o femeie din sat iar gasca florie cred ca e alta rasa..dar nu stiu... cred ca e ca ale tale Pomerania
Raportează
Fernandinho 21 aprilie 2013  
Frumoase sa-ti traiasca ...
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.